Tips för att välja kreditkort

Det är mycket att ha i åtanke när det är dags att välja kreditkort. Kanske kan det vara bra att ha flera, eller så passar det kanske bättre att ha ett. SE över vilka förmåner olika kort har och se vad som kan passa dig.

Jämför kreditkort ordentligt innan du väljer. Dels för att du ska hitta ett kort som passar dig och dels för att du inte ska hamna i en dyr kreditlösning som du inge använder.

Kreditkortspoäng och rabatter på det mesta

Det finns kreditkort som erbjuder poäng på mycket, men ofta skiljer de sig åt endel. Vilket kort som passar dig beror på hur dina köpvanor ser ut, skriver. SVD i en artikel. Det finns kreditkort från större och mindre kedjor eller banker. Vanligt är at bensinkedjor erbjuder kreditkort med rabatt och poängsamlande på bensin. Samma gäller flygbolag, klädkedjor, Matbutiker och mycket mer. Kartlägg dina utgifter och se till vad som kan passa din ekonomi. Snart kan du även teckna kreditkort hos Klarna, som fått Banktillstånd.

”Banktillståndet innebär att nya dörrar öppnas för Klarna att lansera nya finansiella produkter”, skriver Breakit.

Tryggt att shoppa med kreditkort

Nu i semestertider är det många som undrar vad som är mest lämpligt att betala med utomlands, något som Aftonbladet skriver om i en artikel. De tipsar om bland annat kreditkortet, som är en trygg betalningsmetod då du kan vända dig till kreditgivaren och ställa krav om något skulle bli tokigt.