Leasa istället för att köpa bil

Status och en självklarhet. Det är vad det handlar om när det kommer till att ha körkort och att ha en bil. Men har man det knapert och tänker ekonomiskt kan det vara smartare att leasa en bil – det ligger även rätt i tiden. 

Att ta ett snabbt lån för att ha råd med att köpa en dyr bil kan bli en dyr affär. Men att ta ett litet sms lån för att leasa en bil p någon tusenlapp i månaden är en helt annan femma som allt fler väljer att göra. Försäljningschefen på Toyota håller med om att privatleasing breder ut sig allt mer, framför allt för yngre förstaköpare:

”Marknaden växer och att leasa är framtidens melodi, de yngre har köpt tänket med privatleasing till skillnad från mina föräldrars generation där det handlade om att först spara och sedan köpa en bil.” (läs mer)

bil.amerikananreMånga avtal bygger på en rörlig ränta som gör att det både kan bli billigare och dyrare då man ofta bilder upp sig på minst 36 månader. Dock kan man tänka sig att bindningstiderna kommer att minska i takt med att det blir allt mer populärt att leasa och att det går mer som mot mobilhållet. Aftonbladet skriver om att det dock alltid är billigast att betala kontant så man har allt klart, men om man känner att man inte är redo för det ansvaret börjar även bilpoolerna där man gemensamt har en bil att breda ut sig skriver Expressen, vilket kan vara en bra början så man kan sparat ihop lite mer pengar.