Hantera din ekonomi

Obetalda SMS-lån ökar, och det är någonting som gör att många kan få stora problem med sin ekonomi. En av anledningarna till att folk hamnar i problem med sina lån är troligtvis för att man inte inser att det är just ett lån, och för att det är så pass lättillgängligt. De som får problem på grund av sms-lån och snabb-lån kan tyvärr hamna hos Kronofogden vilket gör att de i framtiden kan få ännu svårare att hantera sin ekonomi, i och med svårigheter att ta exempelvis bolån men också för att de måste betala av sin skuld som då har en hög ränta.

Inte alla som får problem

Det går dock inte att stoppa det här med snabba lån, för det måste vara ens egna ansvar att hantera sin ekonomi  – och om ett lån behövs, måste det få tas. Sen ska man komma ihåg att det inte är alla som hamnar i problem för att de tar ett lån. Ibland hamnar man helt enkelt i en knipa när oväntade utgifter inkommer, vilket gör att man måste ta ett lån för att kunna betala. Däremot kan man se till så att det bara är ”säkra” låneföretag som erbjuder lån. Det är viktigt att företaget visar på sin effektiva ränta och också att man tydligt visar på vad lånet innebär. Något man kan göra också om man märker att det är svårt att ha kontroll på olika lån är att samla sina lån, för att därmed få ner räntan och lättare ha en överblick kring vad som ska betalas. Det kan man göra på exempelvis Advisa.Mer om hur du kan göra för att kapa dina lånekostnader kan du läsa om här.

 

Alltid bra med sparande

Glöm inte heller att det alltid är bra att öppna upp ett sparande, så att du alltid har pengar att ta av om det kommer oväntade utgifter. På så vis kan du låna till saker som du önskar dig (bil, båt, boende) och inte exempelvis ett dyrt tandläkarbesök.

1842090-svenska-kronor-1