Förbättra ditt bolån

Att långa pengar för att ha råd att köpa sin bostad är ingenting ovanligt, och många är det som får hjälp av bankerna för att få tak över huvudet. Med det kommer också ränta och gärna också amortering, eftersom du ska betala av ditt lån samtidigt som banken vill ha någonting för att låna dig pengar. Vad räntan ligger på är olika beroende på bank och
också vad du har för möjligheter att betala tillbaka, säkerhet och vad riksbankens ränta ligger på.

Och det är många som går med väldigt höga bolån, lån som de kanske aldrig kommer kunna betala tillbaka. Finansinspektionen har pratat om att ta fram ett förbud mot för höga bolån, men än så länge går det fortfarande att låna. Däremot blev det svårare att låna pengar av banken, och för att kunna köpa en bostad behövde man ha 15 procent av pengarna till bostaden kontant. Det gjorde att fler fick svårare att låna, men man kan också gå runt det genom att ta lån via andra banker. Många som har bolån tänker inte på att det finns en möjlighet att förbättra sina lån. Man kan faktiskt hitta bättre bolån genom att ta kontakt med en bolånehanterare, som ser över ens lån och tar fram vad som passar bäst för dig. Det är väldigt simpelt och ger dig en möjlighet att förhandla med banken, och på så vis få ner din månadskostnad.

Du som vill veta mer om bolån kan läsa den här chatten om bolån. Den är väldigt lärorik och informativ. Kolla gärna också på den här filmen om de vanligaste frågorna angående ekonomi:


svenska femhundra kronor pengar